Skip to main content
Berita

Meraikan Pencapaian Syarikat-syarikat dan Generasi Anak Muda Malaysia Sempena Majlis Anugerah Standard dan Akreditasi 2014 (StAr Awards)

By 2014-12-08Disember 14th, 2020No Comments

APS_3008

Putrajaya, 8 Disember 2014 –Jabatan Standard Malaysia (Standards Malaysia) hari ini, menganjurkan  majlis Standards and Accreditation Awards 2014 (StAr Awards 2014)  di Hotel Bangi-Putrajaya. Acara ini telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI), YB Datuk Dr. Abu Bakar Mohamad Diah dan turut dihadiri oleh YBhg. Datuk Fadilah Baharin, Ketua Pengarah Standard Malaysia, YBhg. Dr. Zulkifli bin Mohamed Hashim, Timbalan Ketua Setiausaha (Sains) MOSTI; dan YBhg. Tan Sri Mustafa Mansur, Pengerusi Majlis Pentauliahan, Standard Malaysia.

StAr Awards 2014, sejak penganjurannya, menyokong peranan dan relevan standard dan akreditasi di kalangan pelbagai kumpulan pihak berkepentingan seperti industri, kerajaan, pengawal selia dan juga rakyat. Majlis anugerah ini juga bertujuan untuk mempamerkan syarikat-syarikat dan individu, yang telah mencapai kecemerlangan (kedua-duanya daripada sudut kualiti dan perniagaan) melalui penggunaan Standard Malaysia (MS) dan Akreditasi atau menyumbang secara aktif dalam aktiviti standardisasi dan akreditasi.

Walau bagaimanapun, tahun ini, dimulakan satu pengiktirafan khas kepada anak-anak muda Malaysia, bagi mempromosikan kualiti kehidupan dan masa depan yang lebih baik. Empat kategori (4) yang telah disampaikan adalah  Prestige Award, Standards Award, MS Users Award tanda penghargaan kepada pemenang ‘The 9th Annual Standards Olympiad’.

Skip to content