Skip to main content
Berita

India ASEAN Startup Summit 2023 (IASS2023)

12 Disember 2023, Selangor – India ASEAN Startup Summit 2023 (IASS2023) sedang berlangsung pada 12-13 Disember 2023 di Sunway Pyramid Convention Centre, Selangor yang bertujuan mengumpulkan usahawan, pelabur dan pembuat dasar bagi startup dari India, Malaysia dan rantau Asia Tenggara untuk berkongsi maklumat, bekerjasama, memupuk inovasi dan memperkasakan ekosistem startup.

YB Datuk Arthur Joseph Kurup hari ini telah menyampaikan ucaptama dan merasmikan program tersebut bersama TYT Tuan P. Kumaran, Timbalan Menteri Hal Ehwal Luar India dan TYT Tuan B.N. Reddy, Pesuruhjaya Tinggi India ke Malaysia.
Beliau menekankan komitmen Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) untuk mengukuh dan mempercepatkan perkembangan ekosistem permulaan sejajar dengan aspirasi Pelan Hala Tuju Ekosistem Startup Malaysia (SUPER) 2021-2030.
Penganjuran sidang kemuncak ini turut melambangkan komitmen kolektif Malaysia dan India untuk mengadakan kolaborasi bersama dalam mewujudkan ekosistem serantau yang memanfaatkan syarikat pemula di peringkat global.
MOSTI bersedia untuk menjalin kerjasama, inovasi dan keusahawanan dalam ekosistem permulaan dengan India dan semua negara anggota ASEAN untuk meningkatkan akses pasaran global dan membawa syarikat pemula tempatan ke persada antarabangsa.
Skip to content